Sonoff TRV Zigbee-s termosztatikus okos radiátorszelep

Sonoff TRV egy automatizálható, motorikus radiátor szelep saját termosztáttal ami Zigbee 3.0 protokollon kommunikál és meglepően jól lett árazva. Avagy minden szobánkba elhelyezhetünk egy okos radiátort kezelő termosztátot ablak nyitva érzékeléssel, fagyvédelemmel és gyerek zárral ellátva.

A teszt terméket az ITead/Sonoff csapata biztosította, további részletek / megvásárolható:
https://barnab.hu/sonofftrvitead

dsc5910

Mi van a dobozban?

Az alap felszerelés mindent tartalmaz amire szükségünk lehet. Maga a Sonoff TRV eszköze, egy leírás és ami a legfontosabb 6 adapter a speciális szerelési helyzetekre.

dsc5911

*3db AA elemet nekünk kell beszerezni

Üzembe helyezés

Első lépésnek az oldalán található helyen finoman megnyomva lehúzható lesz a külső műanyag burkolat. Ezután már látni fogjuk az elemek helyét és a 8 szegmenses kijelzőt.

dsc5912

Amint kapott tápellátást, kis motorja zümmög picit majd kiírja, hogy iU, vagy valami ilyesmi…

dsc5913

Ezután alap (M30 *1.5) vagy valamelyik adapterrel már mehet is a helyére. Esetemben az M28*1.5 -ös adapter kellett.

trvzb 01 scaled 1

*csak bemutató kép, jobban néz ki mint a sarokban nekem 🙂

Ha F5 vagy Ad-t ír ki, csak meg kell nyomni a középső gombot (az egész tekerő egyben gomb is) és visszamegy a helyére.

dsc5914

Nyomjuk meg a középső gombot 5 másodpercig ahogy a leírásban szerepel és hőmérsékletet fog kijelezni.

Tekerd le a hőmérsékletet OFF állapotba majd a középső gombot nyomd le 3 másodpercig. Ezután a WIFI ikonos visszajelzés értesít, hogy lehet csatlakoztatni Zigbee hubunkhoz.

dsc5915

eWeLink App lehetőségek

Tesztelés ideje alatt még nem volt kompatibilis az iHost szerveremmel (Sonoff iHost teszt cikk itt), de Novemberre lett ígérve ennek elérhetősége.

Maga a kezelői felület egyszerű és kellemes az eWeLink appon belül. Teljes rálátást látunk a jelen állapotra és egy nagy hőmérséklet szabályozót is kapunk.

Lehetőségünk van finomhangolni és időzítéseket beállítani, amihez a jobb felső sarokban egy „Save” exportálási lehetőséget is kapunk, ha szeretnénk hasonló beállításokat eszközölni a többi Sonoff TRV esetére is otthonunkban.

Kapunk továbbá Gyerekzár (Child lock), Ablak nyitva (Open Window Detection) és Fagyvédelem (Frost protection) opciókat. Egy firmware frissítés után pedig a hőmérséklet kalibráció (Temp. Calibration) is elérhetővé vált.

Ami nem tetszik

Tuya multi gateway hub nem ismerte fel, nem a világ vége, de gondoltam elmondom.

A statisztika óra pontosságú, jobb lenne perc pontossággal, ha igazán jó értékelést akarunk a fűtési szezon végére, mit-hogyan kellene jövőre.

Rá fogok kérdezni, de külső szenzor lehetősége remek lenne, hogy máshonnan is lehessen a szoba hőmérsékletét vételezni a szabályozáshoz.

Összegzés

Szerintem a cikk írásakor elérhető 26.90 USD áron remek ebben a termék kategóriában. Számomra egy nagyon egyszerű szerelési élményben volt részem, és nem ez a hobbim! 🙂

A teszt terméket az ITead/Sonoff csapata biztosította, további részletek / megvásárolható:
https://barnab.hu/sonofftrvitead